Co powiecie na tydzień na Gran Canarii w styczniu 2013 roku z bardzo dobrymi przesiadkami? Jest to możliwe dzięki połączeniu lotów Ryanaira z WizzAirem. Podpowiemy Wam, że na Wyspach Kanaryjskich warto wykupić opcję all in clusive, bowiem jedzenie jest po prostu obłędne, ale także bardzo drogie. Kuchnia Wysp Kanaryjskich to obecnie połączenie kuchni hiszpańskiej oraz napływających z USA fast food´ów. Podstawowym artykułem spożywczym jest „gofio ”. To wymysł miejscowej ludności, będący masą jęczmienną lub pszenną, zastępującą chleb. Innym specjałem jest „papasarrugadas ”, czyli ziemniaki w mundurkach, gotowane w bardzo słonej wodzie. Je się często z miejscowym sosem „mojo ”, który jest podawany praktycznie do wszystkiego i występuje w przeróżnych odmianach.
24.01.2012r.
Poznań – Barcelona El Prat FR
11:00 – 13:45 93 ZŁ
Barcelona El Prat – Gran Canaria FR
21:20 – 00:20 25 EUR
31.01.2012r.
Gran Canaria – Mediolan Bergamo FR
06:35 – 12:05 33,55 EUR
Mediolan Bergamo – Katowice W6
22:10 – 23:55 0,99 EUR WDC
Podane przez nas ceny są końcowe i dotyczą przelotów tylko z bagażem podręcznym o wymiarach do 42 x 32 x 25 cm. Bilety musimy zakupić przy pomocy karty Wizz Citi. W innym przypadku dojdą nam jeszcze dodatkowe opłaty transakcyjne. Cena dotyczy conków Wizz Discount Club lub osób lecących na jednej rezerwacji z conkiem klubu WizzAira.